Visie

In onze cultuur is het zo dat je met een klacht naar de dokter gaat. De symptomen worden behandeld. Er wordt vaak nog te weinig naar jou als mens in zijn totaliteit gekeken.

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van je klachten af. Ik vind dat heel begrijpelijk. Maar ik merk dat alleen de klacht met zijn symptoom behandelen, vaak niet voldoende is.

In mijn praktijk benader ik je op een holistische manier. Mijn behandelingen zijn afgestemd op jou in je geheel. Ik zie het lichaam als een magazijn. Een opslagplaats van al jouw goede en slechte ervaringen tot nu toe. Het lichaam kun je zien als graadmeter van hoe het werkelijk met je is.

De signalen van het lichaam acht ik zeer waardevol. Je wordt door mij begeleid om door middel van massage deze signalen te doorvoelen en de betekenis ervan te leren begrijpen.

Ik luister naar de ervaringen die jou hebben gevormd. Welke invloed hebben deze ervaringen gehad op jouw innerlijke en uiterlijke houding? Hoe reageert je lichaam op een bepaalde situatie? En waar voel je dat dan? En heel belangrijk: welke diepere betekenis heeft deze klacht voor je? Waarom nu juist bij jou en waarom op die specifieke plek in jouw lichaam? Wat doet dit alles met je? Mijn massages brengen je dichter bij je gevoelens.

Begrip krijgen hiervoor betekent ook dat je er 'grip' op krijgt. Je kunt er iets mee. Dan pas kan er iets wezenlijk veranderen.

In mijn praktijk staat vooral bewustwording van deze innerlijke processen centraal. Het inzicht kan je verder helpen bij je eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Je draagt daardoor bij aan je eigen welbevinden.

De Massagepraktijk Blaricum

simone.jpgSimone Alberdingk Thijm
Holistisch massage therapeut

 

 

 

 

Angerechtsweg 17
1261 XG Blaricum           

Afspraak maken...

T : 06 46 06 07 17
© Design, CMS Rupz | Beheerder.