De massages: vele opties!

Klassieke massage

Deze massage is voornamelijk gericht op het masseren van de spieren, gewrichten en pezen. Het stimuleert de bloedsomloop. Tevens bevordert het de opname van voedingsstoffen en het versnelt de afvoer van afvalstoffen. Het kalmeert het centraal zenuwstelsel en versterkt het immuunsysteem. Histamine wordt door massage in de huid losgelaten wat voor pijnvermindering zorgt. Het laat je bewust worden van eventuele spanning en van wat ontspanning voor je kan betekenen.

Bindweefselmassage

Bij deze massage wordt het bindweefsel gemasseerd dat zich tussen de huid en de spieren bevindt. Dit gebeurt door middel van het rollen van de huid. Er bestaat een relatie tussen de zones van de huid en organen, spieren en lichaamsfuncties. Het biedt je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in wat zich 'onderhuids' afspeelt.

Triggerpoint massage

Meestal kun je precies vertellen waar je een sterk gelokaliseerd pijnpunt voelt. Met intensieve druk wordt de kern van de gevoelige plek behandeld. Het wordt begeleid door verdiepings- en /of ervaringsvragen waardoor de onderliggende betekenis van dit lichaamssignaal duidelijk voor je kan worden. Triggerpoint massage wordt vaak gecombineerd met klassieke of energetische massage.

Energetische massage

Een massage die gericht is op het voelen van de energie in je lichaam. Soms stagneert deze energie door bijvoorbeeld een emotie. Deze massage stimuleert het weer vrij kunnen stromen van de energie. Ook is hierbij speciale aandacht voor de ademhaling. De adem wordt gezien als de verbindende factor tussen lichaam en geest.

Voetreflexzonemassage

Het hele lichaam staat in verbinding met de verschillende reflexzones op je voet. Bij deze massage worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen aangeraakt. Het beïnvloedt de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom. Het brengt je in contact met die gebieden die aandacht nodig hebben zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Het heeft invloed op de mens in zijn totaliteit.

Holistic pulsing

De basis van holistic pulsing bestaat uit ritmische beweging. Het lichaam wordt door mij in een 'pulsbeweging' gebracht waardoor er een golvende beweging ontstaat. Het is een zachte therapievorm met een grote dieptewerking. Het zorgt voor diepe ontspanning en werkt rechtstreeks op blokkades in het lichaam. Bij deze behandeling lig je aangekleed op de massagetafel. Ook voor kinderen kan deze massagevorm erg aangenaam zijn.

Chakramassage

Chakra’s worden gezien als energiecentra in je lichaam. Het zijn er zeven. Levensenergie stroomt door deze chakra’s. De verschillende chakra’s staan in verbinding met specifieke lichaamdelen en functies maar ook met emotionele en mentale aspecten van jou. Door deze massage kom je in contact met de verschillende chakra’s en hun specifieke betekenis.

Focussen

Bij de verschillende massagevormen wordt deze techniek van vragen stellen toegepast om de aandacht te richten op het lichamelijk ervaren van gedachten en emoties. Hierdoor ontstaat inzicht in en begrip voor het gevoel wat vaak eerst nog niet goed te duiden was. Het kan tijdens een massage of gesprek worden toegepast.

De Massagepraktijk Blaricum

simone.jpgSimone Alberdingk Thijm
Holistisch massage therapeut

 

 

 

 

Angerechtsweg 17
1261 XG Blaricum           

Afspraak maken...

T : 06 46 06 07 17
© Design, CMS Rupz | Beheerder.